Header Ads

Galaxy S8 vs iPhone 7: Hangisinin Kamerası Daha İyi?


Samsung Galaxy S8 ile bir önce ki model olan S7'yi kamera açısından karşılaştıracak olursak pek değişiklik olmadığını görürüz. Çünkü iki model de aynı 12 megapiksel çözünürlük, f / 1.7 diyafram ve aynı dijital zoom'a sahiptir.


Samsung, arka kameradaki özelliklerini değiştirmemiş olabilir (sensörün kendisinin farklı olup olmadığını söylememiş olabilir), ancak yazılımı güncelledi. Daha yüksek kalitede fotoğraf ve artfully bulanık arka planlar elde etmek için birden fazla çekimi birleştirmek gibi işleme tekniklerini kullanıcılarıyla buluşturdu.

iPhone 7 Plus modelinde daha yakın yakınlaştırma ve (aka "bokeh") fotoğrafları bulanık arka plan vurmasına izin iki kamera vardır. Bu portrelerin daha çarpıcı hale gelmesini sağlar.

Peki, Samsung Galaxy S8 Plus yazılım geliştirmeleri iki kameralı iPhone 7 Plus ile rekabet edebilecek kadar mı? Sonuçlarımıza bir göz atın...

Kamera özellikleri

Galaxy S8 PlusIPhone 7 Plus
çözüm12 megapiksel2x12 megapiksel (geniş açı ve telefoto)
açıklıkf / 1.7F / 1.8 (geniş açılı); F / 2.8 (telefoto)
SabitlemeOptik Görüntü SabitlemeOptik Görüntü Sabitleme (yalnızca geniş açılı)
Ön kamera çözünürlüğü8 megapiksel7 megapiksel
Ön kamera açıklığıf / 1.7f / 2.2


San Francisco Körfezi bölgesinin çevresinde iki günlük çekim yapmak için iki telefon da kullanıldı ve bunlar yedi kategoride test edildi: manzara, yakınlaştırma, yakın çekim, hareket, portre ve düşük ışık. Her ikisi de, o kategori için belirli bir moda sahip olmadıkça varsayılan otomatik ayarlarla belirlendi.

Manzara

Marin kayalıkları boyunca güneşli günlerde, iki telefonla da kötü bir çekim yapmak zordu. S8, aynı konumda duran çerçeveye daha fazla sıkışmanızı sağlayan daha geniş açılı bir lense sahiptir. S8'in çekimi daha dramatik renklere sahipti, ancak iPhone dokuyu yakalamak için daha iyi bir iş çıkardı.

S8'deki bulutlar daha dramatik görünüyor, ancak iPhone'daki çimlerin dokusu daha iyi.


Gökyüzü bulutların iki kamera arasındaki farkların daha belirgin hale gelmesine kadar değişmedi. Örneğin, Golden Gate Park'taki havuz, S8'de daha sıcak ve daha parlak görünüyor; telefon donuk gökyüzünü görüntüyü doyurarak telafi etti (renkleri daha canlı hale getiriyor). IPhone'da renkler daha hafif fakat gerçekçidir. Sonuçta, S8'in fotoğrafı bakmak daha güzeldi, ancak gerçekçi bir fotoğraf arıyorsanız, iPhone 7 Plus beklentinizi karşılıyor.

S8'deki tek çekim daha canlı ve görsel olarak daha çekici görünmesine rağmen daha az gerçekçi görünüyor.

Yakınlaştırma

İki tür yakınlaştırma vardır: dijital ve optik. Dijital, suni olarak "yakınlaştırmak" için yazılım kullanırken, optik, gerçek bir objektifi geleneksel bir kamera gibi zoom yapmak için kullanıyor. Genel olarak, optik zum dijitalden çok daha yüksek kaliteye sahiptir.

S8'in 8x dijital yakınlaştırma özelliği var; iPhone ise optik ve dijital kombinasyonlu. IPhone'un optik lensi iki kat daha yakın olmasını sağlıyor ve sonra 10x'e kadar dijital zoom kullanıyor.

Altın Golden Gate Park'ta kaz yavrularının fotoğrafını çekerken zoom çok yardımcı olmuş gibi görünüyor. Çünkü testi gerçekleştiren arkadaşı avcı anneyle bir araya getirmek zorunda kalmamış gibi görünüyor :)
Her iki çekim de 8 kat daha keskin görünüyor, ancak S8'in fotoğrafı daha pikselli ve hafifçe patladı. IPhone'un optik zoomun en çok parladığı yer burasıdır. IPhone'un versiyonu daha sıcak tonlar ile daha yumuşaktır.


IPhone 7 Plus'daki 10x yakınlaştırma, S8'den daha yakın olmasını sağlıyor.

Sörfçü 10 kez yakınlaştığınızda, iPhone'un süper yakın olmanıza izin verirken belirli bir ölçüde ayrıntıyı koruyabileceğini gösteriyor.

Yakın Çekim (makro)

Yakın çekimler ile iPhone ve S8 arasındaki fark iki başlığa ayrılıyor: kullanım kolaylığı ve detay.

iPhone'da, yakınlaştığınızda bir alan üzerinde odağı seçebilir ve kilitleyebilirsiniz, ancak bir nesneye çok yaklaşmanız bir sorundur. iPhone, iki inçten daha yakın bir noktaya odaklanamayacak ve kelebeğin çekimi birkaç denemeyle ancak başarılı olacak.

S8, çekimdeki kesin odaklamayı seçmenize olanak tanıyan manuel odaklama seçeneğine sahip Pro Modu'na sahiptir ve sana kelebeğin daha hassas ve daha yakından çekilmesini sağlar. Tek şikayet ise manuel odaklama sürgüsünün odaklanmaya çalışırken ön kameraya geçmesini sağlamıştır.


S8 daha belirgin bir çekim etkisi ile iPhone'tan daha fazla canlı yeşil yakalarken, iPhone'daki daha büyük kontrast daha fazla derinlik kazandı. Ancak yakınlaşırsanız, S8'in gövde üzerindeki kanatların ve dokuların damarları üzerinde çok daha fazla detay yakaladığını fark edeceksiniz.

Aksiyon

Patlama modunu test etmek için, Marin'teki Deniz Memelileri Merkezi'nde bazı beslenme zamanını yakalamak için telefonlar kullanıldı.


Çekimler benzer, ancak S8 uçan balıklarda ve buz parçalarında daha fazla ayrıntı yakaladı.
S8, patlamaya göre daha fazla çekim yaptı, bu da seçim için daha fazla seçenek sundu, ancak her ikisi de bulanıklık ve bozulma olmaksızın balık ve buz biti av uçlarını yakaladı. S8'deki tek çekim biraz daha keskin, ancak farkı fotoğrafı büyütmeyi planladığınızda veya yakınlaştırmayı planladığınızda görülebiliyordu. Ayrıca, herhangi bir çekimde olduğu gibi, bunun birçoğu şans ve mekana bağlı olduğunu unutmayalım. O yüzden daha iyisini seçmek size kalmış.

Portre

IPhone 7 Plus, portre modunu popülaritesini arttıran bokeh efektini yaratan Portre modu ile biliniyor. S8, aynı şeyi yapmayı amaçlayan Seçici Odak moduna sahiptir, ancak ikinci lensi olmadığı için efekti oluşturmak için tamamen yazılıma güvenir.

Her ikisi de sonunda doğru hale geldi, ancak S8'de bokeh etkisi elde etmek kolay değildi.

Etki yakalaması için konu nispeten durgun ve telefonun birkaç adımında durmalıdır. Dolayısıyla , kurtarma merkezinde bu mühürler gibi hareket eden şeyleri çekmek zordu.

iPhone 7 Plus, Portrait modunda konuya yakınlaşmak için telefoto lensini kullanıyor.
Fakat belki de bu önemli değil, çünkü S8 doğruyorsa bile, etki büyük değildir. S8, özellikle rüzgârda üfleme gibi ayrıntılara gelince, bir öznenin nereden başladığını ve bittiğini anlayamaz. IPhone'un versiyonu tam değil, ancak bir dSLR'de elde ettiğiniz ürüne daha yakın görünüyor.

Pürüzsüz mühür cildi bir şeydir, ancak asılsız saç tamamen farklı bir hikaye. Bu rüzgar atışında ne bulanıklığın olacağını tam olarak bilmiyordu. Saçın arkasındaki kayanın bir kısmı odaklanmışken, eşarpın yarısı alt kısımda tamamen bulanıklaşıyor.

Selfie'ler

Kendisini çok iyi tanımışsanız, S8 telefonunuzdur. Geniş açı lensi kolunuza baskı yapmadan fotoğrafta daha fazla uyuşmanıza olanak tanırken, megapiksel sayısı (S8'de 8 megapiksel / 7 megapiksel / iPhone'da 7 megapiksel) selfie daha keskindir. S8 ayrıca selfie için bulanık arka plan seçeneği var. Cilt yumuşatma, göz genişletme ve yüz zayıflama özelliği gibi asla kullanamadığınız bazı diğer modlar ve filtreler.

iPhone'un selfie daha sıcak renk tonlarına sahip ancak S8 daha keskin görünüyor ve çekime daha fazla sığabiliyor.

Düşük Işık

Her iki telefon da düşük ışıkta çekimler yapabiliyor ancak S8 bu işlemi çok daha hızlı hale getiriyor.

A8'de kötü aydınlatılmış Twilight Zone sergisinde , S8'in çekilişe hızlıca odaklanması çok zor oldu. S8'in ilk denemesinde iyi bir vuruş oynamasına karşın, iPhone'da bir net çekim beş bulanık olanın ardından geldi.

İki çekim birbirine benziyor, ancak iPhone'un karanlık akvaryumda odaklanması çok uzun sürdü.

Karar

S8, karşılaştırmamızda iPhone'u geride bırakmak için iki kameraya ihtiyaç duymadığını kanıtlayıp kazandı. Ama çok kazanmadı ve her kategoride değil, bu yüzden önceliklerinize bağlı. Ve Apple, söylentilerine göre iPhone 8'de kamerayı biraz iyileştirebiliyorsa , bir sonraki turumuzda en başa geri dönebilir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.