Header Ads

Canon EOS 800D incelemesi


Canon EOS 800D modeli giriş seviyesini temsil ediyor. Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için güzel bir seçenek olsa da çok fazla küçümsenmeyecek bir model olduğunu söylemek lazım. Çünkü kendisi üst seviye makinelerden aldığı özellikleri ile büyükleriyle yarışıyor. Görüntü kalitesi ve hızlı otofokus özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Canon EOS 800D, giriş seviyesi fotoğraf makinesi modellerinin en iyilerinden birisi.


Canon'un yeni fotoğraf makinesi modeli olan EOS 800D ile çekim yapacak olan amatör fotoğrafçıların tüm istekleri karşılanıyor. Fotoğrafın temel bilgilerini öğrenmeyle işe girişen kullanıcılar haricinde orta seviye kullanıcılar tarafından da satın alınabilecek düzeyde olan Canon EOS 800D, büyüğü 77D modelinden kazandığı hızlı otofokus özelliği sayesinde fark yaratıyor. Şimdilerde dünyadaki en hızlı netlemeyi yapabilen cihaz olarak karşımıza çıkan Canon EOS 800D, 0.03 saniye gibi oldukça kısa bir zaman da netleme yapabiliyor. Sony'nin a6500 modeli de hızlı netlemesiyle göze çarpıyordu. Fakat Sony a6500 0.05 saniye hızında netleme yapabiliyor. Fakat Canon'un yeni giriş seviyesi fotoğraf makinesi daha hızlı netleme yapıyor. Şimdi Canon EOS 800D inceleme yazımızın ilk adımı olan tasarıma geçelim...

Canon EOS 800D Tasarımı


Canon değişmeyen tasarım anlayışını EOS 800D modeline de taşımış durumda. Yeni fotoğraf makinesini EOS 760D modeliyle karşılaştırdığımız zaman aynı boyutlardaki makinenin selefinden daha hafif olduğunu görüyoruz. Canon EOS 800D modeli taşınabilir fotoğraf makineleri gibi çok hafif olmasa bile profesyonel bir DSLR makine kadar da ağır değil. Makineyi elinize aldığınız zaman tıpkı profesyonel makineler gibi güzelce kavrayabiliyorsunuz. EOS 800D modelinin sağ üstünde çekim modlarını ayarlayabileceğiniz çekim modu halhası ve ISO, ekran, otofokus seçim ayarlarının yapıldığı tuşlar bulunuyor. Cihazın kabza bölümünde ise deklanşör ve enstantene teker yer alıyor.

Canon EOS 800D incelemesi için cihazın sağına soluna iyice bir baktık :) Sağ yan tarafta SD kart girişi, sol yan tarafta ise microUSB ve miniHDMI alanı bulunuyor. Yetersiz ışıkla karşılaşılan yerler için dahili flaş bulunan makineye dilerseniz hot shoe yuvasını kullanarak harici flaş da takabiliyorsunuz. Makinenin arka paneline baktığımız klasik tuşların dışında daha hareketli bir ekranla karşılaşıyoruz. Selfie çekimlerini oldukça basite indirgeyen bir ekran, kapatılabiliyor ve çizilmelere karşı koruma sağlanıyor. Bu ekranın dokunmatik olduğunu ve hassasiyetin oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Güneş ışığında ekranın görülebilmesi için parlaklık seviyesi yeterli seviyede. 

Dünyanın En Hızlı Netleme Yapan Fotoğraf Makinesi


Daha önce de söylediğimiz gibi Canon EOS 800D modelinin en çarpıcı özelliklerinden birisi dünyanın en hızlı netleme yapabilen cihazı olması... Canon tarafından üretilen üst seviye DSLR makinelerde görülen "Çift Piksel Otofokus" özelliğiyle donatılan cihaz, gerçekten beğeni kazanıyor. Hızlı sahnelerde oldukça başarılı netleme yapabilen EOS 800D, düşük ışıkta da başarılı çekimler yapabiliyor. 

Canon EOS 800D Video Performansı


Canon EOS 800D incelemesi video ayağıyla devam ediyor. Fakat kötü bir haberle video tarafına geçiş yapıyoruz. Çünkü EOS 760D modelinde karşımıza çıkan 4K video çekebilme özelliği Canon EOS 800D modelinde bulunmuyor. 4K yerine cihazın standardı haline gelen Full HD video özelliği var. Video çekme konusunda da beklentilerin üzerinde performans sergileyen cihaz, MPEG-4 ve H.264 formatlarını destekliyor. Bu cihazın yeni bir grafiksel kullanıcı arayüzü bulunuyor. Yeni tasarlanan bu kullanıcıları düşünen ve basit arayüz, kamerayı kullananlara çok yardımcı oluyor. Görüntüleri aktarmak istediğinizde microUSB ve mini-HDMI size yardımcı oluyor. Bunlar dışında kablosuz görüntü aktarma özelliği de Canon EOS 800D modelinde bulunuyor. Bunun için Canon Camera Connect uygulamasını cihazınıza yüklemeniz gerekiyor. Böylece akıllı telefon ve tabletlere kolayca görüntüleri aktarabiliyorsunuz. Ayrıca cihazın "uzaktan canlı izleme çekimi" özelliği de bulunuyor. Bu sayede Canon EOS 800D modeli akıllı telefonlarla da kontrol edilebiliyor. Makine üzerinden gerçekleştirilen netleme, ISO ve daha birçok ayar akıllı telefonlardan da gerçekleştirilebiliyor.

Sonuç


Sonuç olarak giriş veya orta seviye bir fotoğraf makinesi almak istiyorsanız Canon EOS 800D modeli tüm beklentilerinizi karşılayacak ve sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Karmaşadan uzak, kullanımı basit ve kaliteli bir giriş seviyesi fotoğraf makinesi... Eğer fotoğrafçılık alanına yeni giriş yapmayı planlıyorsanız bu cihaz tam sizlik :)

Canon EOS 800D Teknik Özellikleri

Sensör
• APS-C (22.3 x 14.9 mm)
• 24,2 megapiksel çözünürlük
• 45 AF noktası

Görüntü işlemcisi
• DIGIC 7

Deklanşör Hızı
• 1/4000 – 30 saniye

Ekran
• 3 inç hareketli ve dokunmatik ekran (1,04 milyon noktalı)

Video
• 1920 x 1080 (60p, 30p, 24p, 1280 x 720 (60p)
• MPEG-4, H.264

Hafıza
• SD/SDHC/SDXC card

Bağlantılar
• Micro-USB 2.0, mini-HDMI, mikrofon,
• Wi-Fi, NFC, Bluetooth

Pil ömrü
• Yaklaşık 600 kare

Boyutlar
• 131 x 100 x 76 mm

Ağırlık
• 532 gram (pil ile birlikte)

Fiyat

Canon EOS 800D (18-55 mm lens): 4.190 TL
50 mm 1.8 STM: 550 TL

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.