Header Ads

Canon EOS 5D Mark IV incelemesi


Canon EOS 5D Mark IV incelemesi ile şirketin son ürettiği DSLR fotoğraf makinesini konu alıyor. İçinde Canon'un Dual Pixel AF teknolojisini kullanan yepyeni bir 30MP sensör, 7fps'lik yakalamayı destekleyen geliştirilmiş görüntü işlemcisi ve 4K kalitesinde çekim kaydı yapabilen bir video motoru var.

Canon EOS 5D Mark IV Tasarımı ve Kontrolleri


5D Mark III veya 5DS R'yi daha önce aldıysanız, Canon 5D Mark IV çok tanıdık gelecektir. Orta boy bir tam gövdesi olup, 4.6 x 5.9 x 3.0 inç (HWD) ve 1.8 kg ağırlığındadır. Nikon D5 (6,2 x 6,3 x 3,1 inç) gibi entegre bir dikey çekim tutma yeri bulunan gövdelerden daha küçük ancak daha sağlam bir kamera tercih ederseniz BG-E20 pil tutacağı ekleme seçeneğine sahipsiniz.

Tutamak, makineye güç sağlamak için iki pil kullanmanıza olanak tanır. CIPA, tamamen şarj edilmiş bir pili, net LCD ekranıyla vizör ile net 900 çekime kadar hızlandırıyor. Bu rakamlar her zaman gerçek dünya sonuçlarına dönüşmez, ancak test metodolojisi modelden tutarlı olduğu için benzer kameralara kıyasla yararlıdır. Optik vizörü kullanırken (950 çekim) pil ömrü 5D Mark III kadar iyi değil, ancak Canlı Görünüm (200 çekim) ile daha da iyi.

Optik vizör parlak ve nettir. Çerçevenin yüzde 100'ünü kapladığı için gördüğünüz, çektiğiniz şey ve cam pentaprism tasarımı nedeniyle oldukça parlak. Aynı zamanda bu sınıf için yaklaşık olarak 0.71x büyütme derecelendirmesi mümkün. Vizörde bir sürü bilgi görüntüleniyor. Çekim tamponunda kalan pozlama ayarları ve çekim sayısı, çerçeve alanının altındaki yeşil olarak görüntülenir. Otofokus alanının ana hatları odak noktaları ile birlikte siyah olarak gösterilir ve daha iyi görünürlük için aktif olduğunda kırmızı renkte yanar.


Canon 5D Mark IV incelemesi yaparken, derinlikli önizleme düğmesinin derinliğine (objektif yuvasının yanında) ve deklanşörün (kavramanın üst kısmına) rahatlıkla erişebilmesini sağlayan derin ve rahat bir tutma yeri sayesinde elinize rahatça sığdığını söylemeden geçmek istemedik.

Mod Kadranı, üst plakanın en sol tarafında bulunur. Kilitleme tasarımıdır, bu yüzden açmak için orta düğmesini aşağı doğru tutmanız gerekir. 5D Mark IV'ün dahili flaşı yok - mevcut tam çerçeve Canon modellerinde bir tane mevcut değil. Genellikle stüdyo aydınlatmasına ya da daha güçlü, çok yönlü bir harici Speedlite'e dayanan pek çok profesyoneller için bu büyük bir kayıp değil.


Üstteki plakanın sağ tarafında büyük bir tek renkli bilgi LCD'si bulunuyor. Arkadan aydınlatılmış ve mevcut beyaz dengesi ayarı, diyafram, enstantane hızı, EV telafi ayarı, ISO, GPS ve Wi-Fi durumu, ölçüm deseni, sürücü ve odak modu ve pille birlikte çok sayıda ayrıntı görüntüleniyor. Bir ampul ikonu ile işaretlenmiş küçük bir düğme, hemen önünde konumlanmış ve bu düğme turuncu arka ışığı değiştirir.

Beyaz dengesi / Metrajlama, Sürücü / AF ve Flaş Gücü / ISO olmak üzere üç çift işlevli düğme ile birleşti. Önlerinde, ayarlarını yapmak için söz konusu düğmelerle birlikte kullanılan üst kontrol kadranı ve varsayılan olarak basılı tutulduğunda flaş pozlamasını kilitleyen M-Fn düğmesi var. Fonksiyonu kamera menü sistemiyle yeniden atanabilir.


Arka kontroller, Açma / Kapama anahtarının hemen altında bulunan Menü ve Bilgi'yi içeriyor. LCD-Resim Stili / Bölme Görünümünün, Oran, Yakınlaştır, Oynat ve Sil'in solundaki onlardan birer düğme sütunu bulunur. Resim Stili menüsü, fotoğraf makinesinin çift pozlamalı olarak ayarlanmasının yanı sıra görüntülerin görünme biçimini (Wi-Fi'nin çalışması için kapatılması gerekir) veya HDR modunu seçmenizi sağlar ve diğer işlevler kendiliğinden açıklayıcıdır.

Canlı Görünüm çekimi için Başlat / Durdur geçiş düğmesi, doğrudan vizör göz merceğinin sağında bulunur. Hareketsiz ve video yakalama arasında değişen bir anahtarla çevrili-video moduna ayarlandığında, arka LCD otomatik olarak açılır ve kayıt başlatmak için "Başlat / Durdur" kullanılır. Sağ tarafında AF-ON, Exposure Lock ve Focus Point Select düğmeleri bulunmaktadır.


Video geçişinin altında, menüler arasında dolaşmak ve bir otomatik netleme noktası seçmek için kullanılan küçük bir joystick var. Odak modları arasında hızlı bir şekilde geçiş sağlayan yeni bir kontrolle birleştirildi. Bunu Özel Kontroller bölümünde etkinleştirmeniz gerekir; sıklıkla odak alanı ayarlarını değiştirmiyorsanız, diğer işlevleri atayabilirsiniz.

Düğme EOS 7D Mark II üzerindeki odak seçim kolunun işlevini çoğaltır. 7D Mark II'nin manivelasından daha küçük ve sadece duygusuz hissettiriyor. Fotoğraf makinesindeki diğer tüm kontrollerin mükemmel bir etkisi var-onlara baskı yaptığınızı söyleyebiliyorsunuz ve rahatça itecek kadar büyük. 

Diğer arka kontrollerde, arka joystick veya dokunuşla ayarlanabilen bir ekran kumanda setini ve Set düğmesiyle birlikte düz bir kontrol kadranı getiren Q düğmesi bulunur. Bir kilit düğmesi bunun altında bulunur; Ayarlandığında kilit, yanlışlıkla poz ayarlarını değiştirmenizi veya odak noktasını hareket etmenizi engeller.


Arka LCD 3.2 inç boyutunda, 1,620k nokta çözünürlüktedir. Çok keskin ve dokunmatik girdiye karşı hassastır. Menüler arasında dokunma, dolaşma ve inceleme sırasında görüntüleri büyütmek için sıkışabilir ve "Canlı Görüntüleme" odak noktasını ayarlamak (veya izlemek için bir konuyu etiketlemek) için dokunmak mümkündür.

Canon EOS 5D Mark IV Özellikleri ve Bağlantı


GPS ve Wi-Fi her ikisi de dahili olarak bulunur. Konum meta verilerinin tüm resimlerinize eklenmesini istiyorsanız, GPS'yi etkinleştirmeniz gerekir. Peyzaj fotoğrafçıları için yararlı bir araçtır, çünkü bir görüntüyü yakaladığınızda tam olarak nerede olduğunuzu bilmenizi sağlar. Pil ömrünü en üst düzeye çıkarmak için fotoğraf makinesini kapattığınızda çalışmayacak şekilde ayarladığınızdan emin olun.


Wi-Fi, Android ve iOS Canon Camera Connect uygulaması aracılığıyla resimleri 5D'den bir akıllı telefona aktarmanızı sağlar. Profesyonellerin çoğu bilgisayarda fotoğrafları düzenlemeyi tercih eder, ancak güçlü bir Instagram markasına ve takip eden seyahat fotoğrafçısına göre, sahadaki görüntüleri paylaşabilmek büyük bir artı. JPG görüntülerini tam çözünürlükte veya daha küçük bir sürümü (2.5MP) aktarmayı seçebilirsiniz ve Raw formatını çekerseniz yalnızca kameranız hızlı bir şekilde telefonunuza aktarmak için resimleri dönüştürür ve yeniden boyutlandırır.

Aktarıma ek olarak, görüntüler için yıldız derecelendirmesini ayarlayabilirsiniz; Bunlar görüntüler bir bilgisayara yüklenirken Lightroom'a aktarılır. Ve görüntüleri hafıza kartından silebilirsiniz.


Uygulama aynı zamanda uzaktan kumanda olarak da çalışıyor. Çok sağlam bir uzaktan kumandadır. Canlı Görünüm özet akışı telefonunuzun ekranında görüntülenir ve tıpkı kameranın arka ekranında olduğu gibi odak noktasını ayarlamak için görüntünün herhangi bir bölümüne dokunabilirsiniz. Tam pozlama denetimi, telefonunuzla manuel odağı ayarlama olanağı ve istediğiniz takdirde video çekime geçme olanağı ekleyin. Bununla birlikte, 4K video kablosuz olarak aktarılamaz.

Profesyonel veya stüdyo ortamlarında çalışırken, Canon 5D Mark IV aynı zamanda Wi-Fi yoluyla bir FTP sunucusuna görüntü aktarımını destekliyor. Kamerayı büyük veya küçük JPG veya Raw görüntülere ayarlayabilir ve otomatik ve manuel görüntü aktarımı arasından seçim yapabilirsiniz.


Bir sürü fiziksel bağlantı var. Sol taraftaki konektörlerin geri kalanı (PC Eşitleme, Mikrofon, Kulaklık, mini HDMI ve mikro USB 3.0) ile uzaktan kumanda bağlantı noktası kameranın önündedir. Tümü lastik kapakla kaplıdır. Bellek kartı yuvası, NFC sensörü ile birlikte sağda. 5D, bir adet CompactFlash (CF) ve bir adet Secure Digital (SD, SDHC, SDXC) kartını destekler.

Canon EOS 5D Mark IV Performans

5D Mark IV hızlı, samimi anları yakalamak için iyi bir araçtır. Yaklaşık 0.5 saniyede bir görüntü başlatır, odaklanır ve yakalar. Otofokus aynı şekilde hızlı - 5D, optik vizör ile çekim yaparken parlak ışıkta 0,1 saniyeden daha kısa bir sürede kilitleniyor. Odak sistemi, aşırı derecede karanlık koşullarda biraz yavaşlar, yaklaşık 0,5 saniyeye yavaşlar. 5D'li Canlı Görünüm odaklaması hızlıdır, parlak koşullarda yaklaşık 0.15 saniyede ve loş ışıkta 0.8 saniyede kilitlenir. 


Canon EOS 5D Mark IV sürekli çekim modunda 7 fps'de nesneleri çeker ve izler. Bir UDMA 7 (160MBps) SanDisk CompactFlash bellek kartıyla eşleştirildiğinde 16 Raw + JPG veya 23 Raw shot için bu hızı koruyabilirsiniz. JPG çekerken çekim limiti konusunda endişelenmenize gerek yok - Deklanşöre tam üç dakika boyunca basılı tuttum ve 5D yavaşlamadı. Ancak Ham görüntüler için çekim arabelleği biraz sınırlıdır ve bir klipte yaklaşık 3,3 saniyelik bir işlem yakalar ve temizlenmesi yaklaşık 5 saniye gerektirir. Nikon D810 ile aynı seviyede, bu da 18 Raw + JPG, 25 Raw veya 100 JPG'leri daha yavaş bir 5fps yakalama hızında tamponlayabiliyor.

61 noktalı otofokus sistemi, 1D X Mark II'deki model ile çok benzer. Noktalar, 5D Mark II'ye kıyasla çerçevenin daha geniş bir alanını kaplar ve 41 daha hassas çapraz tiptir. Canon, odaklama sistemini farklı durumlarda (Case Types olarak adlandırılacaktır) menüye uyarlama özelliğini de içeriyor. Varsayılan Olay, çok amaçlı her şeyi kapsayan bir ayardır, ancak engelleri göz ardı ederken konuları izlemek, aniden çerçeveye giren nesneleri bulmak, uyarı yapılmadan hızlanan veya yavaşlatan nesneler üzerinde kilitlemek için diğer seçenekler mevcuttur. Çok yönde hatalı hareket eden konuları takip edin ve gerek hareketli gerekse uyarı vermeden hızları değiştirmek için konuları izleyin. Bunların her biri ihtiyaçlarınıza en iyi uyacak şekilde ayarlanabilir.


Canon AF sistemi D810 gibi bir Nikon fotoğraf makinesinde elde ettiğiniz özellikten daha özelleştirilebilir. Nikon, konu izlemede bir avantaja sahiptir; 3D izleme seçeneği, bir hedef üzerinde odak noktası belirlemenize ve nesnenin konu ile birlikte hareket etmesini izlemenize olanak tanır. Canon, nesneleri otomatik olarak tanımlamak ve izlemek için iTR (Akıllı İzleme ve Tanınma) teknolojisini kullanıyor; Optik vizörü kullanırken yüzleri algılayabileceği noktaya kadar sağlam bir sistemdir.

Canon EOS 5D Mark IV Fotoğrafları


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.